Hur viktigt är utformningen av din e-post?

 

Smiling young woman in coffee shop

Varje sekund färdas ett svindlande antal e-posts genom cyberspace. Affärsmail, personliga texter endast avsedda för en enda mottagare, reklam som vill nå så många som möjligt, informationsmail, nyhetsbrev och så vidare. Väldigt många människor använder dagligen sin e-post i sitt arbete. Det kan handla om att kommunicera med kollegor, kunder eller affärspartners.

Lägg några viktiga minuter på ditt e-postkonto

Har du någon gång funderat över hur din e-post är utformad, och hur den uppfattas av mottagaren? Även om det går snabbt och smidigt att skriva och trycka på klicka så kan skriven text ibland uppfattas på ett annat sätt än vad vi tänkt. Vi har mycket att tjäna på att tänka ett extra varv kring våra mailrutiner och utformningen av e-postsystemet.

En annan viktig aspekt av vårt e-postkonto är att vi ska hålla så god ordning som möjligt. Det blir lätt alldeles för mycket mail som vi inte har kontroll över, och det kan skapa både oreda och stress. Kanske försvinner viktiga e-postmeddelanden på vägen! Om du har svårt för hur du ska hantera din e-post så kan du gå en outlook kurs som ger dig mer kött på benen. Att lära dig organisera i den elektroniska brevlådan, söka efter mail som kommit för länge sen och sortera upp i ditt närverk bland sociala medier kommer spara dig massor av dig och frustration i framtiden.

Frustrated annoyed stressed person on laptop computer working from home studying college student midterm business executive corporate secretary unemployed job writer blogger career minded

Skapa en snygg layout

Något annat som är bra att kunna är hur du utformar mallen för dina e-postutskick. Genom att lägga till en snygg signatur med alla dina kontaktuppgifter så säkerställer du både att dina kunder, klienter, chefer, affärspartners eller vad det må vara lätt kan komma i kontakt med dig. Det ser dessutom snyggt och proffsigt ut vilket inger förtroende för dig i din yrkesroll, eller om du är arbetssökande och letar efter nytt jobb.

Om du ska gå på semester eller vara borta en längre tid så kan det vara bra att utforma ett trevligt automatiskt svarsmail som direkt går tillbaka till den som har skickat mail till dig. Då vet mottagaren att du inte har glömt bort eller struntat i att svara, och den vet dessutom när du kommer tillbaka och kan förväntas ge svar på mailet.

Leave a Reply