Tänk utanför boxen

När det handlar om att skapa något alldeles nytt och innovativt kan det vara lite svårt att veta var man egentligen ska börja. Att vara kreativ är dock något som man kan träna på. Man kan genom små enkla övningar och knep faktiskt utmana sin hjärna så att den kan skapa sådant som den inte är riktigt van vid. Man brukar ju säga att det är när man stiger utanför sin trivselzon som själva magin tar sin början. Har man en gammal dator som är svår att jobba med så kan man handla begagnade macbook på nätet, eller kanske sälja sin gamla så att man har råd att köpa en helt ny. Även om detta inte avgör om man är kreativ eller inte så brukar de flesta tycka att det är roligare att arbeta med uppgraderad teknologi.

Hur gör man egentligen för att ta sig dit? I följande inlägg kommer du att hitta tips på några enkla övningar som kanske kan hjälpa dig att ta nästa steg i din karriär. Man måste såklart komma ihåg att bara för att man själv är kreativ och innovativ i relation till vad man brukar göra tidigare kanske det inte är så att verken man skapar är helt och hållet unika och nytänkande. Det tar lång tid till att bli en trendsättare såvida man inte har enorm talang och lyckas skapa magi utan att ens anstränga sig.

Finn inspiration

 

Inspiration kan man finna i princip vad som helst. Det spelar ingen roll om det är i moln eller blommor. Låt din fantasi sätta gränserna och utmana dig själv. Ett sätt på vilket man kan utmana sig själv är att man helt enkelt säger åt sig själv att finna inspiration i något som man från början kanske trodde var alldeles knasigt eller omöjligt. Ge dig själv därefter tid att verkligen leta djupt inom dig själv för att finna inspiration som kan leda till att du skapar något nytt. Låt oss säga att du väljer asfalt som din inspirationskälla. Till en början kanske det känns kallt, kalt, tråkigt, livlöst och så vidare, men efter ett tag så kanske du börjar se nyanser och sprickor där små knoppar växer ut.

Gå en kurs

Något som kan vara väl investerad tid och pengar är att man anmäler sig och går en ny kurs. På olika kurser kan man lära känna nya människor, få inspiration från nya håll och så vidare. En del kurser är dyrare än andra och man får helt enkelt anpassa sig till vad plånboken godkänner för stunden. Även om man har mycket pengar så kanske det inte är den dyraste som är bäst dock, vilket också kan vara något som är viktigt att tänka på.

Prova nya metoder

När man väl har jobbat med samma metoder under en lång tid så kan det bli så att man helt plötsligt börjar göra allting utifrån rutin. Det här är farligt och något som man måste bryta. Så för att bryta rutinerna och få nya vanor bör man prova nya metoder av formgivning.

Leave a Reply