Posters – ett populärt uttryckssätt för grafisk design

Posters – ett populärt uttryckssätt för grafisk design

Grafisk design handlar kort sagt om att uttrycka sig genom bilder och text för att framföra och promota ett budskap. Detta uttryckssätt är framför allt användbart inom de digitala medierna där budskapet måste vara kort och koncist och gärna mycket grafiskt för att nå fram till mottagaren på ett så snabbt och effektivt sätt som möjligt.

Beautiful fashion women with abstract elements

Ett av de mest framgångsrika områdena för grafiska designers att uttrycka sig har på senaste tiden blivit posters av alla möjliga slag. Posters utgör ett perfekt medium för det ganska strama och minimalistiska uttryck som grafisk formgivning ofta tar. Ett bra exempel på ett forum som har anammat posters och deras uttryck är Nordic Design Collective. På sidan hittar man en rad innovativa och trevliga produkter från formgivare från alla de nordiska länderna. Det handlar inte enbart om posters, här finns allt från fotografier till barnposters, affischer och litografier. Allt handlar om att stödja oberoende nordiska konstnärer i deras arbete.

Posters gör sig mycket bra i en rad olika miljöer. Den enkla och stilrena designen passar lika bra i en lite striktare kontorsmiljö som på väggarna i ett hem. Motiven kan varieras i det oändliga och anpassas för att passa in i just den stil som man själv valt att ha i sitt hem. Ofta är tillverkarna av posters konstnärer som är flexibla och som inte har något emot att göra personlig ändringar eller tillägg för att se till att deras kunder får precis det som de är ute efter. Ofta finns det också möjlighet att göra egna beställningar så att man helt från början kan styra det motiv eller budskap som man önskar få fram på sin poster. Det är absolut möjligt att få fram sin vision så länga man kan ha en bra dialog med konstnären. Ännu bättre är det naturligtvis om man kan visa någon sorts förlaga till motivet eller kan uttrycka vad det är man vill ha på ett bra sätt. Posters är dessutom ett väldigt prisvärt alternativ om man vill dekorera sina väggar på ett vackert sätt.

Leave a Reply